logo Manufesta
Act now for a better future
Manufesta

Website

Online archief van beschermers van de natte gebieden

Wetlands.org

organisatie van wetenschappers, activisten en beleidsmakers

Wetlands.org is een mondiale ngo die strijdt voor bescherming en herstel van de natte gebieden in de wereld. Deze gebieden: mangrove-bossen, delta’s, veengebieden, zijn erg belangrijk voor het klimaat maar worden ernstig bedreigd door uitdroging, ontbossing, bouw en vervuiling. Bij elkaar herbergen deze wetlands een enorme rijkdom aan planten en dieren, en complete culturen zijn gebaseerd op het leven in en rondom deze natte gebieden. Ook zij lopen groot gevaar.

De organisatie is een samenwerking van wetenschappers, beleidsmakers en onderzoekers. Zij werken over de hele wereld samen met andere nog’s, lokale overheden, burgers en de private sector om de natte gebieden te beschermen en herstellen. Het administratieve hoofdkantoor is gevestigd in Wageningen.

Manufesta-Wetlands-website

Website als omvangrijk en complex informatie-archief

We werden gevraagd om mee te werken aan een nieuwe versie van de website van wetlands.org. Dit was minder een kwestie van visueel ontwerp, als wel meedenken met de informatie architectuur. Van over de hele wereld zijn onderzoekers actief om de staat en ontwikkeling van talloze wetlands te monitoren en in kaart te brengen. Zij rapporteren hierover regelmatig. Dit leidt tot een flinke hoeveelheid publicaties en informatie. Daarnaast is er veel contact en overleg tussen vertegenwoordigers uit allerlei landen van over de hele wereld.

De website is de hub van al deze kennis. Hoe deze gigantische berg aan informatie en kennis zodanig te ontsluiten dat iedereen er de weg in kan vinden? Dat was de belangrijkste vraag bij het bouwen van de site. Dat leidde tot een fijnmazige structuur, en op visueel gebied een complex geheel van templates op meerdere niveaus diep. We ontwierpen wireframes en visuele schetsen in nauw overleg met de organisatie. Uiteindelijk konden we een samenhangende serie schetsen en losse illustraties overhandigen aan de webbouwer.

 • Manufesta-website-Wetlands-1
 • Manufesta-website-Wetlands-2
 • Manufesta-website-Wetlands-3
 • Manufesta-website-Wetlands-4
 • Manufesta-website-Wetlands-5
 • Manufesta-website-Wetlands-6
 • Manufesta-website-Wetlands-7

services

Informatie-architectuur, visuele schetsen, illustraties en iconen, begeleiding bij de bouw.

credits

Technische realisatie: 40fingers

 • Manufesta logo's klanten 1
  Manufesta logo's klanten 2
 • Manufesta logo's klanten 3
  Manufesta logo's klanten 4
 • Manufesta logo's klanten 5
  Manufesta logo's klanten 6
 • Manufesta logo's klanten 7
  Manufesta logo's klanten 8
logo Manufesta
Bureau voor duurzame merkstrategie en communicatie
menuarrow-leftarrow-rightcross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram