logo Manufesta
Act now for a better future
Manufesta

Concepting, content-marketing

Scandinavische stijl in Nederland

Visma Idella

Scandinavische stijl past prima in nederlandse markt

Voordat Idella, samen met Raet, onderdeel werd van de Visma-familie, was het een eigen software-ontwikkelaar voor de financiële sector. In 2018 werd Idella (voorheen Piramide Finance) overgenomen door de Noorse veelvraat. Dat betekende dat de door ons ontwikkelde huisstijl aan de wilgen werd gehangen en de organisatie gebruik ging maken van de globale visuele stijl van Visma.

Dat betekende ook een nieuwe identiteit en nieuw verhaal. De vraag was: hoe goed konden we de Scandinavische oorsprong van Visma combineren met de Nederlandse stijl van Idella? Vrij aardig, bleek. De ontspannen, laid back-cultuur van het noorden is zowel herkenbaar als nét even anders, op een prettige manier. Niet alleen passen typisch Noorse waarden zoals gelijkwaardigheid, eerlijkheid, aandacht voor kwaliteit van leven, comfort en welzijn heel goed bij wat we hier belangrijk vinden.

Waarin zij anders zijn (lees: berg, fjord, dramatisch landschap), kan worden gebruikt om iets bijzonders, iets aangenaams ‘exotisch’ toe te voegen. Iets dat mooi past bij het gevoel dat we willen creëren: vrijheid, bewegingsruimte en zelfbeschikking die de digitale producten van Visma Idella je geven.

Manufesta-VismaIdella-website
We ontwierpen een basisdocument met content en indeling van diverse webpagina’s. Deze schetsen konden door Visma-medewerkers worden gebruikt in het eigen cms waarop alle Visma-websites draaien.

Geleid door SGD’s

Visma is zich goed bewust van de impact die het bedrijf heeft en wil actief deelnemen aan de maatschappij waarvan ze onderdeel zijn. De Sustainable Development Goals (SDGs) zijn daarvoor richtlijn en helpen om prioriteiten te stellen en effecten te meten. Vooral doelen 5 (gendergelijkheid), 7 (betaalbare en schone energie), 10 (verminderen van ongelijkheid), 12 (verantwoorde productie en consumptie), 13 (klimaatactie) en 17 (partnerships) spelen een rol in beleid en uitvoering.

Ook schenkt de Visma-groep elk kwartaal een bedrag aan een organisatie die zich bezighoudt met milieubescherming en krijgen niet-gouvernementele organisaties die over nationale grenzen heen werken, ondersteuning. Visma hanteert ook een gedragscode voor leveranciers met paragrafen over non-discriminatie en diversiteit,  eerlijk- en gelijk loon, gezondheid en veiligheid, privacy en beveiliging, voorkomen van corruptie en omkoping en milieubeheer.

 • Manufesta-VismaIdella-wand2
 • Manufesta-VismaIdella-wand1
 • Manufesta-VismaIdella-rollup-banner
 • Manufesta-VismaIdella-wand3

Redactioneel ontwerp

Gelukkig biedt de Visma-stijl voldoende ruimte voor een eigen, lokale, invulling. Die passen we toe op publicaties, presentaties, video-banners en andere marketing-uitingen.
Manufesta-VismaIdella-2flyers
Manufesta-VismaIdella-visionpaper
Manufesta-VismaIdella-folder-security
Manufesta-VismaIdella-screens-app
Manufesta-VismaIdella-omslag-brochure
Manufesta-VismaIdella-3flyers

Vrijheid door inzicht

De producten van Visma Idella geven gebruikers inzicht in hun financiële toekomst door de software zo eenvoudig en inzichtelijk mogelijk te maken voor een zo groot mogelijke groep mensen. Dat geeft ze de vrijheid keuzes te maken voor zichzelf en hun directe omgeving.

services

Nieuw communicatie- en marketingconcept passend binnen de Visma-stijl, schetsen voor website, redactioneel ontwerp, sales enablement (presentaties, story boards, illustraties), social media (banners, video), arbeidsmarktcommunicatie.

credits

 • Manufesta logo's klanten 1
  Manufesta logo's klanten 2
 • Manufesta logo's klanten 3
  Manufesta logo's klanten 4
 • Manufesta logo's klanten 5
  Manufesta logo's klanten 6
 • Manufesta logo's klanten 7
  Manufesta logo's klanten 8
logo Manufesta
Bureau voor duurzame merkstrategie en communicatie
menuarrow-leftarrow-rightcross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram