logo Manufesta
Act now for a better future
Manufesta

Corporate identity

Een transparante markt voor duurzame electriciteit

RECS International

RECS INTERNATIONAL

RECS International is een non-profit stichting en vertegenwoordigt organisaties en bedrijven op de elektriciteitsmarkt uit Europa en de rest van de wereld. In samenwerking met de leden streeft RECS ernaar een open en transparante markt voor duurzame energie te creëren. Ondersteund door algemeen aanvaarde traceer-systemen voor electriciteit, zoals de I-REC Standard. Door deze systemen weten inkopers en gebruikers dat duurzaamheidsclaims betrouwbaar en geloofwaardig zijn. Gebruikers zijn in dit geval geen consumenten, maar (grote) bedrijven.

RECS International werkt samen met wetgevers, beleidsmakers, regelgevers en systeembeheerders om ervoor te zorgen dat effectieve markten voor duurzame energie kunnen helpen de energietransitie te versnellen. Hiermee leveren ze een belangrijke bijdrage aan het tegengaan van klimaatverandering.

Manufesta is, na de RECS-identiteit te hebben gecreëerd, vaste partner voor het ontwikkelen van campagnes, publicaties en events.

“Shaping an effective renewable electricity market”
Manufesta RECS international annual report
Digitaal jaarverslag 2020 RECS International

Certificering van duurzame electriciteit

RECS International werkt sinds 2001 aan het verbeteren en vereenvoudigen van het systeem van traceerbare electriciteit en heeft een grote expertise in de uitgifte, handel en annulering van certificaten voor duurzame electriciteit.

Trackingsystemen voor elektriciteit zijn meestal gebaseerd op een  Book & Claim-model. Zo'n is een gangbare praktijk waarbij een duurzaamheidsclaim van een bedrijf wordt losgekoppeld van de fysieke stroom van deze goederen. Het meest opvallende voorbeeld is groene stroom. Elektriciteit kan niet langs het net worden gevolgd, omdat het allemaal wordt gecombineerd voordat het een stopcontact binnengaat. Om dit probleem op te lossen, zijn Book & Claim-systemen ontwikkeld om klanten in staat te stellen een bepaalde hoeveelheid hernieuwbare energie te claimen. Zo'n model wordt beheerd door een onafhankelijke instantie zoals RECS.

Elektriciteitsaanbieders kunnen de door hen geproduceerde elektriciteit in hun systemen invoeren of 'boeken' en klanten kunnen de door hen gekochte groene stroom 'claimen'. Bedrijven krijgen dan een attest met daarop de hoeveelheid duurzame elektriciteit waarvoor ze betaald hebben.

RECS International helps to accelerate the energy transition and, thereby, makes an important contribution to tackling climate change.
Manufesta RECS international corporate folder
Corporate folder gericht op acquisitie van nieuwe leden.

RECS branding

De branding van RECS is gebouwd waarden als transparantie en gezamenlijkheid  en betrouwbaar. Met behulp van deze waarden wil RECS een standaard neerzetten in de onoverzichtelijke wereld van duurzame elekticiteit. 
De identiteit is rondom een sterk, eenvoudig en groen woordmerk gebouwd, zodat meteen duidelijk is waar het hier om gaat. 
Manufesta RECS corporate folder
Binnenwerk folder gericht op acquisitie van nieuwe leden.
Manufesta RECS documents
De uitgebreide documenten van RECS International hebben een effectieve sjabloonstructuur. Hierin zijn ook complexe  PDF-formulieren opgenomen.
Graphic die de werkgebieden van RECS inzichtelijk maakt.
Een simpele maar sterke corporate identiteit die het hart vormt van alle communicatie van RECS International.
Elk jaar wordt er een digitaal jaarverslag uitgegeven voor alle leden en stakeholders.
Digitaal magazine met updates uit de energiewereld.
case I-REC STANDARD

Een betrouwbaar, internationaal certificeringssysteem

Om de electriciteitsmarkt wereldwijd effectief te kunnen inrichten zijn betrouwbare certificeringssytemen nodig. De I-REC Standard is zo'n systeem. Manufesta heeft daarvoor de identiteit ontwikkeld.
BEKIJK CASE

EAC energiemarkten

Energie-attribuutcertificaten (EAC's) bestaan al sinds het einde van de jaren negentig. Meer dan 20 jaar later heeft de markt voor EAC's zich aanzienlijk ontwikkeld. EAC-markten zijn in veel landen over de hele wereld in opkomst en in ontwikkeling.
Regelgeving en procedures kunnen verschillen tussen deze EAC-systemen, maar in de kern hebben deze systemen één gemeenschappelijke functie; het traceren van de kenmerken van een gegeven megawattuur elektriciteit van een producent tot een consument.
Manufesta documenteert voor RECS nauwkeurig alle geregistreerde EAC-systemen over de hele wereld.

REC Market Meeting

Jaarlijks congres over duurzame electriciteit 

REC Market Meeting

Dit jaarlijkse evenement – georganiseerd door RECS en voorzien van identiteit door Manufesta – brengt marktspelers, beleidsmakers, regelgevers en systeembeheerders samen om de nieuwste ontwikkelingen op de markten voor duurzame energie te presenteren.
BEKIJK CASE

services

Branding, design, informatie graphics, publicaties, website.

credits

identiteit: i.s.m. VA

 • Manufesta logo's klanten 1
  Manufesta logo's klanten 2
 • Manufesta logo's klanten 3
  Manufesta logo's klanten 4
 • Manufesta logo's klanten 5
  Manufesta logo's klanten 6
 • Manufesta logo's klanten 7
  Manufesta logo's klanten 8
logo Manufesta
Bureau voor duurzame merkstrategie en communicatie
menuarrow-leftarrow-rightcross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram