logo Manufesta
Act now for a better future
Manufesta

Identiteit, huisstijl, doorlopende marketing

Nieuwe naam en uitstraling voor  
oude softwaremaker

Idella

broodnodige verjongingskuur voor oud softwarehuis

Idella ontwikkelt met ruim 100 werknemers software voor dienstverleners in de financiële sector: banken, verzekeraars en pensioenverstrekkers. Denk aan Evi Van Landschot, a.s.r. en Vivat, het moederbedrijf van Zwitserleven en Reaal. Het belangrijkste product is de Financial Suite: een totaaloplossing voor spaar, beleg- en pensioenadministraties.

Idella heette Piramide toen ze contact opnamen om een grondige rebranding te doen. Deze software-ontwikkelaar in de financiële sector was ruim 30 jaar oud en hard toe aan een nieuw jasje. Het 30-jarig jubileum was een mooi moment om identiteit, marktpositionering en visuele uitstraling onder de loep te nemen. Het werd al snel duidelijk dat zelfs de naam – vooral de naam – anders moest. Deze had in deze gevoelige sector een ‘niet helemaal gelukkige’ associatie.

De website werd grondig vernieuwd. Veel aandacht voor visie, identiteit, aanpak en medewerkers, verpakt in een modern en fris jasje.

Nieuwe visie uitgedrukt in vrolijke stijl

Na een aantal rondes werd uiteindelijk gekozen voor Idella als nieuwe naam. Niet alleen is het een persoonsnaam, wat je de mogelijkheid geeft om de organisatie als persoonlijkheid te presenteren (‘Maak kennis met Idella!’). Ook was het ‘leeg’, schoon, zonder bestaande associaties – wat helpt bij de acceptatie door medewerkers en klanten. Tenslotte past deze naam – met de Spaanse uitspraak “Idéa” – perfect bij design thinking als nieuw basisprincipe van de organisatie.

Na een uitgebreid strategisch traject bedachten we naam, logo, huisstijl, online communicatie en content marketing-strategie. Om de naam in deze kleine en overzichtelijke markt te presenteren, kozen we voor een kleine maar opvallende campagne met o.m. advertenties in het Financieel Dagblad. Vaste klanten hoorden van de nieuwe naam uiteraard door een persoonlijk bezoek.

 • Manufesta_Idella-kaften-1
 • Manufesta_Idella-kaften-2
 • Manufesta_Idella-advertenties1

Frisse en herkenbare huisstijl

Manufesta_Idella-kaft
We ontwikkelden Office-templates voor allerlei uitingen: projectvoorstellen, offertes, rapporten etc.
Manufesta_Idella-banner-1Manufesta_Idella-banner-3Manufesta_Idella-banner-3
Idella is als B2B-bedrijf vrijwel onzichtbaar. Toch wordt de software gebruikt door tientallen financiële instellingen en miljoenen mensen in Nederland.
Het logo druk het proces uit van ruwe schetsen via verfijning tot een ‘af’ product.
Manufesta_Idella-dopplers
De kantoren van Idella kleuren geel van binnen.
De introductie van de nieuwe naam ging vergezeld van een grote campagne.
Zichtbaarheid in het straatbeeld door belettering van auto’s en gebouwen.
Manufesta_Idella-illustratie-DT
We introduceerden design thinking als centraal organiserend principe van de organisatie. Niet vreemd voor een software-ontwikkelaar.
Jaarlijkse bijeenkomst voor klanten met  lezingen, entertainment en onderling contact.
De medewerkers werden in een serie workshops meegenomen in het gedachtengoed van design thinking. De term was voor sommigen nieuw, de visie en werkwijze sloot perfect aan bij wat ze al deden.

Overname door Visma

Onze rebranding veranderde Piramide van een goed bewaard geheim tot een bedrijf dat zijn hoofd ver boven het maaiveld uitstak. Daarmee kreeg het ook internationale belangstelling. In 2018 werd Idella overgenomen door het Noorse softwarehuis Visma. Dit bedrijf maakt een explosieve groei door, vooral door overname van lokale bedrijven.
BEKIJK DE VISMA-CASE >
Manufesta_Idella-Visma

services

Uitgebreide audit met interviews met directie, marcom en meerdere oude en nieuwe medewerkers, strategie-workshops, interviews met klanten, concepting, naam, logo, huisstijl, website en social media-campagnes.

credits

strategie en identiteit: i.s.m. brandfabric
website: i.s.m. Bamboo
fotografie: Mona Alikha

 • Manufesta logo's klanten 1
  Manufesta logo's klanten 2
 • Manufesta logo's klanten 3
  Manufesta logo's klanten 4
 • Manufesta logo's klanten 5
  Manufesta logo's klanten 6
 • Manufesta logo's klanten 7
  Manufesta logo's klanten 8
logo Manufesta
Bureau voor duurzame merkstrategie en communicatie
menuarrow-leftarrow-rightcross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram