logo Manufesta
Act now for a better future
Manufesta

Redactioneel ontwerp, website en publiciteit

Strijden voor de laatste stukjes natuur in Nederland

Vereniging Nederlands Cultuurlandschap

veelzijdige voorvechter van nederlands cultuurlandschap

De meeste mensen kennen de Vereniging voor Nederlands Cultuurlandschap nog van haar voorganger: Vereniging Das&Boom. In die naam zit de visie van de organisatie al verborgen: je kunt het dier nooit duurzaam beschermen als je niet ook het leefgebied beschermt. Zonder habitat geen wilde dieren. Alles hangt met elkaar samen.

In een propvol en volgebouwd land als Nederland is dat geen eenvoudige zaak. We zijn jarenlang gewend geweest dat wonen, vervoer en economie voorrang kregen. En zo werden enorme stukken natuur opgegeven voor weg, industrieterrein of woonwijk. Niet alleen werd het leefgebied van planten en dieren steeds kleiner, ook werden de verbindingen tussen die gebieden steeds meer doorsneden. Gevolg: uitsterven en wegkwijnen van een onvervangbare rijkdom aan wilde dieren en planten in ons land.

De stelling van de VNC is, dat we met een relatief bescheiden bedrag Nederland weer kunnen terugbrengen tot een mooi land met levensvatbare natuur en prachtig, goed onderhouden cultuurlandschap. Goed voor bewoners, toerisme en natuurlijke omgeving. Goed voor iedereen dus. En binnen handbereik.

Op de website van VNC vinden geïnteresseerden alle informatie over wat deze organisatie doet.

Nederland weer mooi

Het hoofddoel van VNC is Nederland weer mooi te maken: op het platteland én in de stad. Dat doet zij door

 • monitoren, adviseren, lobbyen en te onderhandelenmet beleidsmakers en uitvoerders
 • voorlichting te geven en mensen kennis te laten maken met de vele vormen van cultuurlandschap die van oudsher hier voorkomen
 • de handen uit de mouwen te steken en veel stukken klassiek maar aangetast cultuurlandschap te herstellen

In de afgelopen jaren hebben we huisstijlen, tijdschriften, onderzoeksrapporten, folders, landschaps- en fietskaarten, websites en buitenborden ontworpen en gemaakt. Ook diverse boeken, waaronder Mooi Europa, over de diverse typerende cultuurlandschappen verspreid over West-Europa en De Das gered!: het standaardwerk over dit bijzondere dier in Nederland.

Publieksvoorlichting

De Vereniging Nederlands Cultuurlandschap is, zoals de naam zegt, een vereniging – met leden. Zij krijgen een tijdschrift met informatieve artikelen over natuur en cultuurlandschap in Nederland en de activiteiten om deze te beschermen en herstellen.
 • Manufesta-VNC-landschappelijk
 • Manufesta-VNC-rapporten
 • Manufesta-VNC-publicaties
 • Manufesta-VNC-boek-das

services

Huisstijl, redactioneel ontwerp, webontwerp en -bouw, boekontwerp, events.

credits

 • Manufesta logo's klanten 1
  Manufesta logo's klanten 2
 • Manufesta logo's klanten 3
  Manufesta logo's klanten 4
 • Manufesta logo's klanten 5
  Manufesta logo's klanten 6
 • Manufesta logo's klanten 7
  Manufesta logo's klanten 8
logo Manufesta
Bureau voor duurzame merkstrategie en communicatie
menuarrow-leftarrow-rightcross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram