logo Manufesta
Act now for a better future
Manufesta

Identiteit, huisstijl en animatie

Dé betrouwbare standaard voor certificering van duurzame elektriciteit

I-REC Standard

systeem dat betrouwbaarheid van energieclaims waarborgt

De I-REC Standard Foundation is een non-profitorganisatie en biedt een wereldwijd certificeringssysteem voor het traceren en vastleggen van de productie van energiebronnen. Met dit systeem kan het aandeel duurzame energie worden bepaald en vervolgens verkocht. Grote corporaties kunnen via dit systeem betrouwbare certificaten van duurzame energie kopen en verhandelen. Deze standaard vereist dat lokale belanghebbenden en overheidsinstanties de landelijke implementatie faciliteren in overeenstemming met lokale of nationale regelgeving. 

Een REC is een Energie Attribuut Certificaat (EAC). Door het gebruik van EAC’s kunnen eindgebruikers over de hele wereld betrouwbare beweringen doen over hun energieverbruik. Zonder het gebruik van EAC's zou het onmogelijk zijn om deze beweringen te controleren zoals: “Mijn fabriek draait op 100% hernieuwbare energie” of “Onze producten zijn gemaakt met 100% windenergie”. Ondanks het feit dat I-REC zich richt op renewable (duurzame) energie, zijn in het trackingsysteem alle energiebronnen meegenomen. Je kunt immers op het electriciteitsnet stroom van een kolencentrale niet meer onderscheiden van stroom van een windmolen. Dat moet dus bij de bron vastgelegd worden.

Manufesta ontwikkelde de identiteit en verzorgd infographics, publicaties en animaties.

I-REC Standard faciliteert betrouwbare energieclaims voor bedrijven.
Materiaal voor beurzen en events

Huisstijl die betrouwbaarheid uitstraalt

I-REC is bij Manufesta gekomen voor het ontwikkelen van de corporate identity.
De branding van I-REC is opgebouwd rond de kernwaarden betrouwbaar, zakelijk en objectief. Voor I-REC is het belangrijk dat ze vanwege hun kennis en ervaring serieus genomen worden als de standard voor energiecertificering. 

I-REC presenteert zich nadrukkelijk niet als een ‘groene’ organisatie, omdat het alle energiebronnen wil vastleggen. Alleen op die manier is het aandeel duurzame energie nauwkeurig te bepalen.

In het vignet is het traceren van energiebronnen als uitgangspunt verwerkt en vormt daarmee één van de belangrijkste kenmerken van de I-REC branding.
Handleiding voor de toepassing van de I-REC Standard
Veelgestelde vragen over de release en consultatie van de International Tracking Standard, Productcode en andere bestuursdocumenten.
Animatie van het I-REC vignet die goed het ‘tracken’ van energiebronnen laat zien.
Het vignet kan ook drager van visuals gebruikt worden. In dit geval zijn verschillende energiebronnen gevisualiseerd.
I-REC advertentie
Uitleg van het systeem van traceren energie(bronnen).
Animatie: manufesta

Complexe inhoud helder maken

Voor veel mensen is het certificeren van elektriciteit volgens een Book & Claim model ingewikkelde materie. Manufesta helpt I-REC met het inzichtelijk maken van deze materie met behulp van publicaties, infographics, schema's, pictogrammen en animaties, zoals de bovenstaande Spaanse animatie voor de Zuid-Amerikaanse markt.

services

Branding, identiteit, publicaties, infographics, animatie.

credits

websitebouw: Innopix

case RECS INTERNATIONAL

Een transparante markt voor duurzame electriciteit

RECS International is een non-profit stichting die organisaties en bedrijven op de elektriciteitsmarkt vertegenwoordigt. In samenwerking met leden uit Europa en de rest van de wereld streeft RECS ernaar een open en transparante vraaggestuurde markt voor duurzame energie te creëren, gefaciliteerd door algemeen aanvaarde energietraceersystemen, zoals de I-REC Standard.

Bekijk case
 • Manufesta logo's klanten 1
  Manufesta logo's klanten 2
 • Manufesta logo's klanten 3
  Manufesta logo's klanten 4
 • Manufesta logo's klanten 5
  Manufesta logo's klanten 6
 • Manufesta logo's klanten 7
  Manufesta logo's klanten 8
logo Manufesta
Bureau voor duurzame merkstrategie en communicatie
menuarrow-leftarrow-rightcross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram