logo Manufesta
Act now for a better future
Manufesta

24 Zomertips voor een koel huis en groene buurt

Handzame en kleurrijke tool voor gemeenten, woningbouw­corporaties en milieu­­organisaties

Koel en groen gaan samen. Hoe groener de omgeving van een huis, des te koeler wordt het binnen, maar ook op straat. Groen is ook goed voor de gezondheid, het zorgt voor schone lucht en dempt geluid. Vogels, vlinders, egels en bijen zijn er blij mee. En als bewoners de buurt samen met de buren groener maken, is het ook nog eens gezelliger.

24 Zomertips in 6 thema’s:
 • wonen in een koel en gezond huis
 • ook in de zomer energie besparen
 • wees zuinig met(regen)water
 • vergroen je huis, dak, tuin of balkon
 • gezellig buiten leven in het groen
 • samen werken aan een schone buurt.
Voor wie

De Zomertips zijn een vervolg op de 24 Tips om energie te besparen, die in de winter worden verspreid. Op veler verzoek hebben we een serie tips geselecteerd die zijn speciaal gericht op het vergroenen en verkoelen in de zomer. Het geheel is handzaam, kleurrijk en in lichtvoetige stijl. De tips zetten niet alleen aan tot direct handelen maar dragen ook bij aan een sociale buurt.

De Zomertips zijn voor gemeenten een toegankelijk en vrolijk communicatiemiddel bij campagnes en subsidieregelingen voor onder meer het vergroenen van daken en straten, tegelwippen en wateropvang. Woningbouwcorporaties en energiecoöperaties gebruiken de Zomertips om huurders of leden te stimuleren hun woning te verkoelen en omgeving te vergroenen. Voor milieuorganisaties zijn de Zomertips een mooie tool bij evenementen en eigen campagnes.

Stapel dichtgevouwen Zomertips in 6 verschillende kleuren
affichewand-2000px
Voor eigenaren én huurders

De Zomertips richten zich vooral op de ruimte rondom het huis: tuin en afscheiding, gevel en dak, en straat en buurt. Ook aan bewoners met een kleine beurs komen we tegemoet. Er zijn tips voor huurhuizen en flatbewoners. Zomertips die geld besparen, en Zomertips waarvoor in de meeste gemeenten subsidie wordt gegeven.

De Zomertips worden aangepast aan jouw situatie:

 • jouw logo op voor- en achterkant
 • eigen introtekst
 • ruimte voor lokale subsidieregelingen
 • ruimte voor lokale websites en initiatieven, ook in de tekst bij een tip
 • één of twee tips aanpassen aan jouw plaatselijke situatie
illustratie regentonillustratie vijverillustratie egelillustratie tegelwippen

Bestel de 24 Zomertips

Werk je bij een gemeente, woningbouwcorporatie of ngo zoals een energiecoöperatie? En ben je bezig met een project om energie te besparen, tegels te wippen of een straat te vergroenen en bewoners te stimuleren om meer circulair te leven?

Dan kun je deze Zomertips bij ons bestellen voor €750. Dat is inclusief aanpassingen en exclusief BTW en drukkosten. Manufesta kan ook het drukken verzorgen.

De Zomertips zijn verkrijgbaar in een handzaam formaat. De basisvorm is een A3-affiche, dat wordt gevouwen tot een A5 formaat. Je kunt kiezen uit 6 steunkleuren. Tegen meerkosten is extra maatwerk mogelijk.

Je kunt de Zomertips ook gebruiken in een grote publiekscampagne met bv. straataffiches, advertenties in plaatselijke bladen en social media-uitingen.

 Stuur een mailtje om de Tips aan te vragen of voor meer informatie.

Succesvolle campagne
Onze 24 Energiebespaartips zijn in de laatste drie jaar al door meer dan 100 gemeenten, energiecoöperaties en woningcorporaties door heel Nederland gebruikt. Zo zijn inmiddels honderduizenden mensen bereikt.
Bestel de energietips >
logo Manufesta
Bureau voor duurzame merkstrategie en communicatie
menucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram