logo Manufesta
Act now for a better future
Manufesta

24 Zomertips voor een koel huis en groene buurt

Publieks­­­­­campagne voor gemeenten, corporaties en milieu­organisaties

Onze zomers worden steeds warmer en dat kan tot hittestress leiden. Gelukkig kun je hier zelf wat aan doen. Manufesta heeft daarom een handige serie Zomertips geselecteerd waarmee mensen zelf hun huis en omgeving kunnen vergroenen en verkoelen. Want hoe groener de omgeving van je huis, des te koeler wordt het binnen. De tips zijn vanaf nu beschikbaar.

24 Zomertips in 6 thema’s:
  • een koel en gezond huis
  • energie besparen, ook in de zomer
  • zuinig omgaan met water
  • een groen dak, tuin of balkon
  • gezellig samen de buurt vergroenen
  • samen werken aan een schone buurt.
Voor wie

De Zomertips zijn een vervolg op de 24 Tips om energie te besparen, die door veel gemeenten, ngo’s en corporaties in de winter worden verspreid. Op veler verzoek hebben we een serie tips geselecteerd die zijn speciaal gericht op het vergroenen en verkoelen in de zomer.

Voor de Zomertips hebben we iets bijzonders bedacht, met een gedetailleerde illustratie waarin de meeste van de tips zijn verwerkt. Het geheel is handzaam, kleurrijk en in lichtvoetige stijl. De tips zetten niet alleen aan tot direct handelen maar dragen ook bij aan de sociale samenhang in de buurt.

Ze kunnen door gemeenten met programma’s voor het vergroenen van straten en buurten, tegelwippen en waterbeheer als ondersteuning worden gebruikt. Ook woningbouw­corporaties kunnen ze inzetten om hun huurders te stimuleren om duuzamer te leven in de zomer. NGO’s en milieu­organisaties kunnen ze gebruiken bij evenementen en eigen campagnes.

affichewand-2000px
Voor eigenaren én huurders

Hoewel er een aantal energie­besparende tips voor in huis zijn opgenomen, richten de Zomertips zich vooral op de ruimte rond het huis: tuin en afscheiding, gevel en dak, en straat en buurt. Omdat we hier ook huizen­bezitters aanspreken, is de doelgroep iets anders dan die van de Energietips.

Maar dat betekent niet dat we huurders en mensen met een kleine beurs vergeten. Er zijn tips voor huurhuizen en flatbewoners. Tips die geld besparen, en tips waarvoor in de meeste gemeenten subsidie wordt gegeven.

De afzender kan dit aangeven met een icoontje of zelfs qr-code. Er is ruimte voor een tekst waarin wordt verwezen naar regelingen en subsidies.

zomer_moestuin

Bestel de 24 Zomertips

Werk je bij een gemeente, ngo of woningbouwcorporatie? En ben je bezig met een project om een buurt of straat te vergroenen en hittestress tegen te gaan? Dan kun je deze Zomertips bij ons bestellen.

De tips zijn verkrijgbaar in een handzaam formaat. De basisvorm is een A3-affiche, die 2x wordt gevouwen tot een A5-folder. Je kunt kiezen uit 6 kleuren. Er is ruimte voor een eigen logo en tekst. Tegen meerkosten is maatwerk mogelijk.

Je kunt de tips ook gebruiken in een grotere publiekscampagne met ondermeer A0-affiches voor op straat, advertenties in plaatselijke bladen en social media-uitingen.

 Stuur een mailtje voor meer informatie, prijs en mogelijkheden.

Succesvolle campagne

De 24 tips worden inmiddels al door zo'n 90 gemeenten, energiecoöperaties en woningcorporaties door heel Nederland gebruikt. Zo zijn inmiddels honderduizenden mensen bereikt.

O.m. deze organisaties hebben onze campagne ingezet:

logo Manufesta
Bureau voor duurzame merkstrategie en communicatie
menucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram